Liapor Bauablauf
Catalog Gladin Constructii

Liapor

Liapor Materialul dumneavoastră de construcţii din lut Natural.


Materialul de bază pentru sistemul de construcţii la roşu pe tehnica semifabricatelor este un lut expandat numit Liapor.


Liapor este o bucată de istorie a lumii. Ea începe acum 180 de milioane de ani. Atunci s-a format lutul Lias ca unul din straturile mării jurasice. Aşa-numitul lut liapor este un dar al naturii. Această naturaleţe este păstrată în prelucrarea sa în continuare la bile de lut Liapor. Pentru că elementul decisiv în procesul de producţie este focul. Astfel iau naştere zilnic milioane de astfel de bile. caracterul lor este ceramic, ele sunt traversate de pori de aer şi totuşi foarte rezistente. Condiţii ideale pentru un bun material de construcţii.


Uşor şi stabil la presiune

Liapor are forma ideeală granulată, suprafaţa are o rugozitate medie şi este închisă. în interior granula prezintă o structură fină de pori. Astfel se realizează la greutate redusă a Liapor o rezistenţă optimă a granulei.


Rezistent la foc

Liapor este întărit în foc şi protejează el însuşi împotriva focului. Liapor este un material de construcţie neinflamabil din clasa de incendiu cea mai tare: A1 conform DIN 4102.


Izolator termic

Prin structura de pori Liapor este foarte bun izolator termic şi stochează căldura.


Izolator fonic

Datorită unei izolări foarte bune a materialului, elementele de perete Liapor au o valoare a izolării fonice mai mare decât valorile uzuale.


Rezistent

Liapor are nu numai rezistenţă mecanică, ci şi rezistenţă chimică. Granulele nu sunt atacate nici de acizi şi nici de baze. Liapor se comportă neutru în apă, nu face ciupercă, nu putrezeşte şi este complet fără miros.


Uscat şi stabil la îngheţ

Fiecare perlă de Liapor este înconjurată de un film protector de klinker. Porii din interior sunt închişi în ei înşişi. Această structură necapilară face ca Liapor să nu fie sensibil la umezeală şi îngheţ. Stabilitatea la îngheţ a Liapor permite utilizarea şi la temperaturi negative extreme.


Formă stabilă

Liaporul turnat se stabilizează de la sine la un strat egal. Perlele de Liapor au formă stabilă şi nu se tasează ulterior împreună. În consecinţă, cu un metru cub de Liapor, se umple permanent exact 1 metru cub de spaţiu gol.Liapor

Dacă doriţi mai multe detalii, contactaţi-ne la: